Is het 'dan' of 'als'? Kies je voor 'tenminste' of 'ten minste'?

Taalworkshops

De eerste indruk

Als bedrijf, groot of klein, wilt u zich professioneel presenteren. Met een strakke huisstijl, een mooi pand en keurig geklede mensen. Daar hoort ook de taal bij. En hoewel het bij uw organisatie ongetwijfeld goed voor elkaar is, zijn er ook voorbeelden van hoe het niet moet.

Want door een taalfout, vergooit u uw kans op een goede eerste indruk. Immers, een lezer koppelt de ondeskundigheid van de boodschap aan de afzender. U dus. Als u gewezen wordt op een knoert van een taalfout in uw offerte, voelt dat niet prettig. En het overkomt de beste. We spreken uit ervaring…

Die taalregeltjes heeft u allemaal ooit geleerd, en uw collega’s ook. Maar klopt uw parate kennis nog met de actualiteit? Kent u de spellingswijzigingsrondes van 1995 en 2006? En hoe zit het met bijvoorbeeld de vervoeging van Engelse werkwoorden? 
 

INCOMPANY TAALWORKSHOPS
Onlangs mochten wij vier keer een taalworkshop verzorgen voor zowel beginners als gevorderen van Geas Energiewacht en voor de operational managers van Nijhof-Wasssink.

Meer informatie over een incompany taalworkshop.

In een taalworkshop op maat besteden we - naast de taalkwesties - ook aandacht aan de juiste schrijfstijl die past bij uw imago, uw klanten en uw mensen. Als lesmateriaal gebruiken wij de teksten uit uw eigen organisatie. 
Voor o.a. de Patiëntenfederatie Nederland, Veenstra & Stroeve en Wilo Westzaan verzorgde Text & Event in de afgelopen jaren een drietal 'opfristrainingen' Nederlandse taal. In de training kwamen basisregels omtrent grammatica, d's en t's aan de orde, maar ook taalkwesties als 'dan of als', 'tenminste of ten minste' etc. Deelnemers konden zelf input geven door middel van voorbeeldteksten. Elke training duurde een dagdeel en was volledig gebaseerd op de wensen van de deelnemers. De training is geschikt voor o.a. secretaressen, redacteuren, communicatiemedewerkers, medewerkers klantenservice, etc. Pressure-cooking, maar dan op z'n Nederlands! We maken 'm ook graag op maat voor u!
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.
 
Lees hier de reviews van onze cursisten.

Nederlands voor anderstaligen
Voor Nijhof Wassink mocht Text & Event een basiscursus Nederlandse taal voor hoogopgeleide anderstaligen verzorgen. De cursisten hebben Pools als moedertaal, maar spreken erg goed Engels. De training bestond uit 24 lessen. We hanteerden de methode 'Nederlands in gang' (naar taalniveau A2). Daarna organiseerden we de vervolgtraining 'Nederlands in actie', waarbij in nog eens 24 lessen gewerkt werd naar taalniveau B1. 
 
Nederlands een moeilijke taal? Bekijk dit filmpje of lees nog eens rustig na in dit bestand..